KRAFTING GROUP  Е ОВЛАСТЕН ПРЕТСТАВНИК ЗА МАКЕДОНИЈА, КОСОВО И АЛБАНИЈА ЗА: 

ГОША Фабрика за шински возила

 

ГОША Фабрика за шински возила е една од најстарите фабрики за производство на теретни и патнички вагони на балканот. Произведува нови шински возила, врши нивна поправка, модернизација, произведува вртливи постоља за вагони и произведува челични конструкции.

Фирмата има сертифициран систем за управување со квалитет ISO 9001:2008. Во поглед на заварување поседува сертификати EN 15085-2 i EN ISO 3834-2, потоа TSI сертификат за производство на обртни постоља Y25 за теретни вагони, овластување за поправка на шински возила ЈП Железница на Србија, ЖССК (Железница на Словачка).

Од 2007 година, фирмата станува дел од групацијата  ŽOS Trnava, a.s. со седиште во Трнава, Словачка, која е најголема работилница за поправка на шински возила во Средна Европа.

Кон веб страната на ГОША >>